Naar de inhoud
Home > Voor watersporters > Zorgeloos varen > Keurmerken en certificaten

Keurmerken en certificaten


Watersportbedrijven die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging zijn betrouwbare partners. HISWA-leden zijn professioneel en bieden zekerheid. U kunt het beste met hen zakendoen. Zodat u zorgeloos kunt varen.

 

HISWA-leden hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden. Daarnaast zijn er specifieke keurmerken en certificaten beschikbaar, die u extra zekerheid bieden.

Bijvoorbeeld als u op zoek bent naar een veilige verhuurboot of een betrouwbare zeilschool.

 

 

HISWA Qualified Yacht & Ship Broker

Veel watersportbedrijven werken als jachtbemiddelaar/-makelaar en verkopen boten voor anderen.

Binnen HISWA Vereniging is er een selecte groep jachtmakelaars die de erkenning HISWA Qualified Yacht & Ship Broker mag voeren. Deze jachtmakelaars voldoen aan een aantal eisen waarvan scholing een belangrijke is.

 

Zij zijn professionele en essentiële schakels in de watersport en herkenbaar aan het logo. Het juiste adres voor als u een boot wilt kopen of verkopen.

 

Kijk voor meer informatie op www.hiswamakelaar.nl.  
Of zoek in Vind een bedrijf.

 

HISWA Qualified Yacht Surveyor

In Nederland mag iedereen zich expert noemen. HISWA Vereniging stelt speciale vakbekwaamseisen aan haar experts. Slechts 15 bedrijven in Nederland mogen zich HISWA Expert noemen: een HISWA Qualified Yacht Surveyor.

 

U schakelt een HISWA Expert in voor een:

  • ­       Aankoopkeuring
  • ­       Taxatie
  • ­       Deelexpertise
  • ­       Deskundigenrapportage bij rechtzaken
  • ­       Bouwbegeleiding

Kijk bij  Vind een bedrijf naar alle HISWA-experts.

 

HISWA Certificaat Brandvertraging Scheepsstoffering

Veiligheid aan boord is belangrijk. Als u brandvertragende stoffen bij scheepsstofferingen toepast, vergroot u de veiligheid. Slechts enkele HISWA-bedrijven bezitten het Certificaat Brandvertraging Scheepsstoffering. Zij werken met brandvertragende stoffen die tenminste voldoen aan de British Standard 5852: Part 1. Het betreft hier de normen zoals opgesteld voor de zogenaamde Cigarette & Match test. 

 

Zoek naar bedrijven met dit certificaat in Vind een bedrijf.

 

 

 

HISWA Certificaat Gastechniek

Een veilige gasinstallatie aan boord is belangrijk. Regelmatige controle is noodzakelijk.

 

Vaartuigen die onder de Wet Pleziervaartuigen vallen, moeten verplicht een gasinstallatie hebben conform ISO 10239. Bestaande vaartuigen hebben geen verplichting. Voor deze categorie geldt een certificatiesysteem. Alleen gecertificeerde bedrijven die regelmatig bijscholing volgen, mogen werken met de Checklist comfort-gasinstallaties voor pleziervaartuigen.

 

Gasgecertificeerde bedrijven die ook HISWA-lid zijn hanteren het HISWA Certificaat Gastechniek. U vindt deze bedrijven via Vind een bedrijf.

 

 

 

 

 

 

HISWA Certificaat Veilig Huren

Het huren van een boot voor en dag of voor een vakantie, kunt u het beste doen bij een HISWA-verhuurbedrijf. Voor kajuitjachten en open vaartuigen hebben we een veiligheidskeurmerk ontwikkeld: het Certificaat Veilig Huren. U bent dan verzekerd van een betrouwbare boot. 

 

CWO

Zeil- en vaarscholen die HISWA-lid zijn, zijn aangesloten bij de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Deze bedrijven leiden op voor een erkend theorie- en praktijkdiploma en werken volgens landelijke kwaliteitsregels.

 

Voor meer informatie over de CWO zie www.cwo.nl.

 

Vind een boot

Gebruikt  Nieuw
Soort
motorboot  zeilboot
Prijs
Lengte
Zoeken bij
Alle HISWA-leden
Alleen HISWA-makelaars