Naar de inhoud
Home > Voor watersporters > Boot kopen > Welkom op het water

Welkom op het waterDe geur van zeelucht en zonnebrand. Wind in de haren. De zon op het water zien glinsteren. U ziet zichzelf al helemaal genieten op het water. Met een eigen boot, dat is één ding dat u heeft besloten. Nu de rest nog. Hoe kunt u zich het beste oriënteren bij het kopen van een eigen boot?

 

Oriënteren, waar begint u?

  • Wilt u een nieuwe of een gebruikte boot kopen?
  • Zeil- of motorboot?
  • Welk vaargebied?
  • Wat is uw budget?

Zomaar een paar essentiële vragen. Uw zoektocht naar uw droomboot start het beste bij Vind een boot op deze site. Hier staan nieuwe en gebruikte boten die te koop liggen bij HISWA-leden. U vindt hier dus niet het aanbod van particulieren. Elke dag een actueel en compleet aanbod. Er is veel keuze: van kano tot sloep, van zeiljacht tot motorboot, van surfplank tot sportboot. Neem snel een kijkje; er komen elke dag nieuwe boten

 

Waarom naar een HISWA-bedrijf?

U zoekt een betrouwbare partner. Ga dan naar een HISWA-bedrijf. HISWA-bedrijven gebruiken verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden en gestandaardiseerde koopovereenkomsten. Daarmee bieden ze extra zekerheid en is het voor alle partijen duidelijk wat men kan verwachten. Zodat uw droomjacht geen nachtmerrie wordt.

Bij het kopen van een nieuwe boot gaat u naar een jachtwerf of een importeur. Bij het kopen van een gebruikte boot kunt u daarnaast ook terecht bij een makelaar.

 

Waarom naar een HISWA-bedrijf?

HISWA-bedrijven gebruiken verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden en gestandaardiseerde koopovereenkomsten. Daarmee bieden ze extra zekerheid. Zo bent u verzekerd van een professionele begeleiding bij de aankoop van uw droomjacht.

 

Boot gezien in het buitenland?

U heeft een fraaie nieuwe of gebruike boot in het buitenland gezien. Transacties met verkopers uit het buitenland kennen een hoger risico omdat u moeilijker kunt achterhalen of het een betrouwbare verkoper betreft. Als er toch iets misgaat krijgt u met buitenlands recht en buitenlandse rechters te maken.  Hoe komt de boot naar Nederland? Wie betaalt het vervoer en zorgt voor alle douanepapieren en BTW-afdrachten? Hoe is de garantie rond herstelwerkzaamheden geregeld? Moet de boot dan bijvoorbeeld terug naar het land van aankoop en op wiens kosten gebeurt dat dan? U kunt het beste een HISWA Makelaar inschakelen. Deze professionals zijn op de hoogte van alle valkuilen en behoeden u voor teleurstellingen.


Wanneer heeft u een vaarbewijs nodig?
In Nederland mag u met veel boten zonder vaarbewijs varen. Alleen voor jachten groter dan 15 meter, of wanneer de boot harder kan dan 20km/uur, heeft u een vaarbewijs nodig. In Vind een bedrijf vindt u vaarscholen die bij HISWA Vereniging zijn aangesloten. Deze scholen geven cursussen en opleidingen, erkend door de Commissie Watersportopleidingen (CWO).
 
Hoe vindt u een geschikte jachthaven?
Een boot heeft ook een ligplaats nodig. Soms kan dat bij u 'voor de deur' maar u kunt ook terecht bij een jachthaven. In Vind een bedrijf kunt u zoeken naar jachthavens, van klein tot groot, van luxe tot eenvoudig. Wilt u veiligheid en zekerheid? Kies dan voor een jachthaven die lid is van HISWA Vereniging. Die hanteren de HISWA Algemene Voorwaarden voor Lig- en Bergplaatsen die samen met ANWB en Consumentenbond zijn opgesteld.

 

Klaar met oriënteren? Op naar de volgende fase: de boot kopen.

 

 

 

Vind een boot

Gebruikt  Nieuw
Soort
motorboot  zeilboot
Prijs
Lengte
Zoeken bij
Alle HISWA-leden
Alleen HISWA-makelaars