Naar de inhoud
Home > Voor watersporters > Alles over watersport

Toervaren met een zeilboot


Een dagje zeilen op een plas, droogvallen op het wad of zeilt u liever met een jacht op groot water? Met een zeilboot kun je in Nederland echt alle kanten uit. Lekker vrij in de natuur, met de wind in de haren en nog schoon ook, want de boot gaat vooruit enkel en alleen door de wind. In alle watersportgebieden in heel Nederland zijn alle soorten zeilboten te huur. En Nederland heeft enorm veel havens waar u met de boot kunt afmeren. Op Vakantievaren.nl treft u het verhuuraanbod van HISWA-leden.
 
Wist u dat u in Nederland ook zonder vaarbewijs met heel veel boten mag varen? Zolang deze niet langer is dan 15 meter en niet harder kan dan 20km/u hebt u geen vaarbewijs nodig.  Wilt u uw vaarbewijs halen? Doet u dat dan bij HISWA zeilscholen. Deze voldoen allen aan de HISWA Algemene Voorwaarden en zijn CWO erkend.
 
Denkt u er over een zeilboot te kopen? Bezoek een van de jaarlijkse bootshows voor een compleet overzicht.  Of kijk op de Boot kopen-pagina op deze website. Daar vindt u het nieuwste aanbod van HISWA-leden.