Naar de inhoud
Home > Voor watersporters > Alles over watersport

Wat is watersport?


Met watersport bedoelen we alle vormen van sport en vrijetijdsbesteding waarbij met een boot over het water gevaren wordt. Er zijn liefst 2,6 miljoen watersporters en meer dan 500.000 vaartuigen in Nederland.

Nederland is een uniek land; geen land ter wereld biedt zo veel verschillende mogelijkheden om te genieten van het water. Op meren, rivieren, kanalen, groot binnenwater en op zee. In Nederland bestaan veel verschillende watersportgebieden.  


Wilt u een boot huren?

In heel Nederland zijn allerlei soorten boten te huur. Voor een dagje, een weekend of zelf een week. Voor een klein of groot gezelschap.

Op vakantievaren.nl vindt u ze allemaal. Alle verhuurders zijn lid van HISWA Vereniging en hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden. Zo kunt u zorgeloos genieten op het water. 


Wilt u een boot te kopen?

Een boot kopen doet u niet zomaar. Het is handig om u eerst goed te oriĆ«nteren. Wilt u een nieuwe of gebruikte boot? Waar en hoe vaak wilt u varen? Denk ook aan onderwerpen als keuring, onderhoud, ligplaats. Voor optimale zekerheid kiest u ervoor om een boot bij een HISWA-bedrijf te kopen. Alle HISWA-bedrijven hanteren de HISWA Algemene Voorwaarden en bieden vijf koopzekerheden

Lees meer over een boot kopen.

 

Wilt u leren varen?

Leren varen of zeilen doet u het beste bij een HISWA zeilschool. Deze scholen staan garant voor een vertrouwde en plezierige ervaring. Op www.zeilschoolvaarschool.nl vindt u alle zeilscholen in Nederland en meer informatie over het volgen van een zeilcursus.