Naar de inhoud
Home > Voor bedrijven > Werken in de watersport

Werken in de watersport


Werken en leren in de watersport is voor iedereen mogelijk: of je nu student, medewerker of ondernemer bent. Er zijn veel trainingen, opleidingen en beroepen. Op elk niveau.

Nederland leeft met water. Water geeft ons ook veel recreatiemogelijkheden. Veel mensen zijn meerdere keren per jaar op of bij het water te vinden: varen, zeilen, surfen of kanoën. Het water geeft ons plezier en ontspanning. Nederland is wereldleider in de watersportindustrie. We staan in de top drie op de wereldmarkt. Die toppositie willen we graag houden. Daarom is de branche altijd op zoek naar topmensen.


Allround

Veel werknemers in de watersportindustrie werken in een allround functie. Je voert alle voorkomende werkzaamheden uit in een watersportbedrijf. De afwisseling is groot. In een jachthaven maak je bijvoorbeeld in het voorjaar alle vaartuigen vaarklaar. In de zomer heb je volop contact met watersporters, die graag met hun boot het water op willen. In het najaar zet je alle boten in de winterstalling. In de winter voer je allerlei onderhoudswerkzaamheden uit aan gebouwen en voorzieningen in de jachthaven.


Specialist

Natuurlijk werken in de watersportindustrie ook veel mensen als vakman in een specialistische functie, bijvoorbeeld als jachtbouwer, monteur motoren, interieurbouwer, jachtschilder of jachtmakelaar. Als interieurdesigner ontwerp je bijvoorbeeld in opdracht van de klant het complete interieur. Samen met de klant ga je op zoek naar de passende materialen. Hiervoor reis je de hele wereld over.

Carrière

In de watersportindustrie zijn volop doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld van een uitvoerende functie naar een leidinggevende functie. Je kunt ook van functie wisselen, bijvoorbeeld van allrounder naar vakspecialist of andersom. Tenslotte kun je natuurlijk ook nog watersportondernemer worden. Hiervoor zijn allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld een eigen jachthaven, een werf of watersportwinkel. Er zijn veel keuzemogelijkheden. Wat past bij jou?


Bekijk hier de Maritime & Offshore Carrièregids

Meer informatie

Ik ben medewerker of ondernemer

Ik ben student


Vacatures

Ga direct naar alle vacatures in de watersport.


Trainingen & Opleidingen

Ga direct naar alle trainingen & opleidingen in de watersport.


Vragen

Voor vragen op het gebied van onderwijs, opleidingen, ondernemen en het sociaal fonds:

Herbert van Oord

E h.van.oord@hiswa.nl
T 020 - 705 14 28

            

Ondernemer? Lees meer bij Voor Bedrijven:

 

Vacature beschikbaar?

HISWA-leden kunnen gratis vacatures plaatsen op deze website. Vul bij Mijn HISWA een vacatureformulier in.