Naar de inhoud
Home > Voor watersporters > Vind een baan

Vind een baan


Werken in de watersportindustrie betekent afwisseling en uitdaging. Je kunt bijvoorbeeld een nieuw jacht ontwerpen, bouwen en afbouwen. Of je kiest voor direct contact met watersporters: werken in een jachthaven, een watersportwinkel, of een vaarschool.

>Ga direct naar vacatures


Over werken in de watersport

Veel werknemers in de watersportindustrie werken in een allround functie. Je voert alle voorkomende werkzaamheden uit in een bedrijf. De afwisseling is groot. In een jachthaven maak je bijvoorbeeld in het voorjaar alle vaartuigen vaarklaar. In de zomer heb je volop contact met watersporters, die graag met hun boot het water op willen. In het najaar zet je alle boten in de winterstalling. In de winter voer je allerlei onderhoudswerkzaamheden uit aan gebouwen en voorzieningen in de jachthaven.

Specialist

Natuurlijk werken in de watersportindustrie ook veel mensen als vakman in een specialistische functie, bijvoorbeeld als jachtbouwer, monteur motoren, interieurbouwer, jachtschilder of jachtmakelaar. Als interieurdesigner ontwerp je bijvoorbeeld in opdracht van de klant het complete interieur. Samen met de klant ga je op zoek naar de passende materialen. Hiervoor reis je de hele wereld over. 

Carrière

In de watersportindustrie zijn volop doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld van een uitvoerende functie naar een leidinggevende functie. Je kunt ook van functie wisselen, bijvoorbeeld van allrounder naar vakspecialist of andersom. Tenslotte kun je natuurlijk ook nog watersportondernemer. Hiervoor zijn allerlei mogelijkheden, bijvoorbeeld een eigen jachthaven, een werf of watersportwinkel. Er zijn veel keuzemogelijkheden. Wat past bij jou?

Bekijk de beroepenfilmpjes
Filmpjes studenten aan het woord