Naar de inhoud

HISWA Vereniging


Ondernemersorganisatie van jachtbouw en watersport

HISWA is bekend van de beurzen, maar de naam omvat veel meer. HISWA Vereniging is de ondernemersorganisatie achter dit merk. Wij zijn een non-profit organisatie en tellen meer dan 800 leden. Zij vertegenwoordigen tweederde van de omzet en werkgelegenheid in de sector.

De activiteiten van HISWA Vereniging hebben grofweg een tweeledig doel:

  • Ondersteuning van onze leden bij hun bedrijfsvoering
  • Collectieve belangenbehartiging

Ondersteuning bedrijfsvoering

HISWA Vereniging is de rechterhand van haar leden. Wij ondersteunen onze leden op allerlei manieren bij hun bedrijfsvoering. Wij proberen ze wegwijs te maken in het oerwoud van wetten en regels die voor ondernemers gelden. Leden kunnen bij ons niet alleen terecht voor juridisch advies, maar ook voor wijze raad op het gebied van personeelsmanagement, arbo, vergunningen, milieu en marketing.

Belangenbehartiging

HISWA Vereniging is de enige organisatie die in de volle breedte opkomt voor de belangen van de Nederlandse ondernemers in de jachtbouw en watersport. Deze ondernemers hebben met veel wetten en regels te maken. Wij willen dat ze daar zo min mogelijk last van hebben en hun werk goed kunnen doen. Met elkaar lobbyen we actief op internationaal, Europees, nationaal en regionaal gebied. We bemoeien ons intensief met uiteenlopende zaken als nautische infrastructuur, watersportpromotie, bestemmingsplannen, baggeren en watertoeristenbelasting. Doordat we met oplossingen en initiatieven komen, zien overheden HISWA Vereniging als een autoriteit met grote maatschappelijke betekenis.

 

Lidmaatschap

Is uw bedrijf nog geen lid van HISWA Vereniging? Onder het kopje Lid worden leest u alles over het lidmaatschap.


PDF-bestandDownload de Infographic met feiten en cijfers van HISWA Vereniging.