Naar de inhoud

Lid worden


HISWA Vereniging is de ondernemers-organisatie in Nederland die opkomt voor de belangen van ondernemers in de jachtbouw en watersport. Daar hoort ook uw bedrijf bij. Met het lidmaatschap profiteert u van directe voordelen en diensten. Tevens draagt u bij aan het succes van de gehele bedrijfstak.


Een op het oog simpele overheidsbeslissing kan voor een watersportondernemer grote gevolgen hebben. HISWA Vereniging zorgt dat overheden en andere instellingen rekening houden met de belangen van de sector. De watersportondernemer mag niet ‘tussen wal en schip’ vallen. De politiek en overheden zien HISWA als dé vertegenwoordiger en spreekbuis van de watersportbranche. Zo praat de vereniging bijvoorbeeld mee over internationale, Europese en nationale dossiers als de Wet Pleziervaartuigen, bootrecycling, BTW-kwesties en de importheffing.


Op regionaal niveau behartigt HISWA namens ondernemers de belangen op het gebied van ruimtelijke en economische onderwerpen. Zoals bereikbaarheid van vaarwegen, waterpeilbesluiten, baggerproblematiek en waterplanten. HISWA is ook betrokken bij regionale omgevingsplannen en de problematiek van de stijgende lokale lasten.


Ondersteuning bedrijfsvoering

Voor haar leden biedt HISWA Vereniging zo veel mogelijk ondersteuning bij de bedrijfsvoering. Dit gebeurt onder andere door het vergroten van kennis, het bieden van ledenvoordelen en het geven van adviezen, op zowel algemeen, fiscaal, milieu als juridisch gebied. We verzorgen trainingen, bieden exportondersteuning aan en ondersteunen werkgevers op het gebied van arbeidsvoorwaarden.


Zo is voor een groep leden de HISWA cao ontwikkeld. HISWA Vereniging biedt tevens de aangesloten leden diverse gespecialiseerde diensten en producten aan. Zelf maar ook via onze partnerbedrijven in de HISWA Business Club.


Interesse?